Presă

Comunicat

Creator European Consultants are plăcerea de a anunța deschiderea proiectului Antreprenor Acasă, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Echipa de implementare a proiectului Antreprenor Acasă se adresează diasporei din Spania și îi invită pe rezidenții de origine română din Spania să exploreze oportunitățile de formare în domeniul antreprenoriatului. Minimum 340 de persoane rezidente în ultimele 12 luni în Spania vor putea beneficia de formare antreprenorială pe o perioadă de 6 luni, urmând ca ulterior să poată participa la concursul planurilor de afaceri „Ideea TA, Afacerea TA!”. Îi încurajăm pe toți cei care au dobândit experiențe profesionale deosebite sau pe cei care au studiat într-un domeniu care îi pasionează să-și îndeplinească visul și să ne însoțească!

Concursul planurilor de afaceri se va desfășura în a doua perioadă a anului 2018, odată ce participanții la activitățile de formare de tip e-learning vor fi absolvit modulele de formare. Formatorii spanioli și români vor ghida cursanții în procesul de dezvoltare a propriei idei de afaceri, astfel încât planurile de afaceri participante la concurs să întrunească criteriile de selecție. Vor fi încurajate idei inovatoare, cooperative, proiecte de business din arii cât mai variate care să poată fi implementate de noii antreprenori la întoarcerea în România.

Membrii grupului țintă care vor fi convinși că își doresc să se întoarcă în comunitățile de origine vor fi încurajați să participe la concursul planurilor de afaceri „Ideea TA, Afacerea TA!”. O comisie formată din antreprenori de succes cu viziune și cunoscători în domeniu vor analiza cu atenție ideile propuse de participanții din diaspora și îi vor invita pe autorii celor mai bune planuri la un interviu. Selecția finală a planurilor de afaceri va fi făcută ținând cont de mai multe criterii, cum ar fi: nota obținută și gradul de participare a cursantilor la activitățile de formare on-line; calitatea planului de afaceri propus; determinarea exprimată în cadrul interviului pe care o echipă de 8 antreprenori de succes le vor face cu fiecare finalist.

Dacă te vei afla pe lista scurtă a celor 34 de finaliști, vei putea beneficia de o subvenție de 40.000 Euro pentru a dezvolta ideea ta de afaceri în România. În cadrul proiectului îți vor fi acoperite costurile relocării în România și vei fi ajutat pas cu pas de echipa de proiect în scopul transformării ideii tale într-un business de succes. Vei beneficia de coaching personalizat timp de un an, de o platformă cu resurse destinate antreprenorilor și de o rețea de 34 de antreprenori cu care să împărtășești experiențe și cu care să schimbi idei de afaceri.

Alătură-te și tu proiectului nostru!

Află informații detaliate și înscrie-te pe portalul proiectului: www.antreprenor-acasa.net

E-mail oficial comunicare proiect: contact@antreprenor-acasa.org

Vino să afli informații detaliate la evenimentul nostru din Calatayud, pe 24 noiembrie și la Zaragoza pe 25 noiembrie 2017!

Proiectul este realizat în cadrul unui consorțiu format din 3 organizații din România și 3 entități spaniole: Creator European Consultants SRL, Asociatia Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania – Filiala Arad, Centrul de Afaceri Master – Deva, Asociación Rumanos sin Fronteras (Zaragoza), Nett Formación  S.L. (Zaragoza), Global Interface S.L. (Zaragoza).

Octombrie, 2017